No Fly Zone Nedir? DJI Bölge Kilidi

No Fly Zone nedir? hakkında ziyaretçilerimizden sık bir şekilde soru alıyoruz. Uçuşa Yasak Bölge, hava yolculuğunun kısıtlandığı bir alanı tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Genellikle insanları veya mülkleri havadaki potansiyel tehditlerden korumak gibi güvenlik amaçları için kurulur. Bu tür bir hava sahası kısıtlaması, duruma bağlı olarak geçici veya kalıcı olarak uygulanabilir ve küçük bir şehirden bütün bir ülkeye kadar her şeyi kapsayabilir.

Uçuşa Yasak Bölgeler dünya çapında farklı kuruluşlar tarafından uygulanmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri’nde Federal Havacılık İdaresi (FAA) iç hava sahasını düzenlemekte ve askeri personel ile birlikte Uçuşa Yasak Bölgeleri uygulamaktadır. Sınırlarının ötesinde, NATO ve Birleşmiş Milletler gibi diğer kuruluşlar da belirli durumlarda bu kısıtlamaları kullanmaktadır.

gidio one cikan gorsel 21
No Fly Zone Nedir?

No Fly Zone Nedir?

‘Uçuşa Yasak Bölge’ (NFZ), üzerinde uçakların girmesinin yasak olduğu bir hava sahası alanıdır. Bu tür bir hava sahası genellikle bölgeleri askeri veya terörist faaliyetlerden korumak için veya ulusal güvenlik nedenleriyle kullanılır. NFZ ayrıca VIP’leri ve diğer yüksek profilli kişileri korumak için de kullanılabilir. Bazı durumlarda, Uçuşa Yasak Bölge hava kirliliğini önlemek veya yaban hayatı habitatlarını korumak amacıyla da uygulanabilir.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi son yıllarda dünyanın çeşitli yerlerinde bu türden bir dizi bölge oluşturmuştur. Bu uçuşa yasak bölgeler genellikle geniş kara ve deniz alanlarını kapsamakta ve genellikle katılımcı ülkelerin silahlı kuvvetleri tarafından uygulanmaktadır. Örneğin, kısa bir süre önce Kuzey Irak üzerinde bir Uçuşa Yasak Bölge oluşturulmuştur.

No Fly Zone Ne Demek?

Uçuşa Yasak Bölge (NFZ), bir hükümet veya uluslararası kuruluş tarafından oluşturulan ve genellikle askeri uçakların girmesinin yasak olduğu bir alandır. Bu tür bir bölge, bölgede yaşayan vatandaşları korumak, nükleer enerji santralleri veya askeri üsler gibi hassas bölgeler üzerinde uçuşları önlemek ve hatta siyasi açıdan hassas sınırlar boyunca uçuşları kısıtlamak için uygulanabilir. Birçok ülke hem sivil hem de askeri uçuşların güvenliğini sağlamak amacıyla hava sahaları üzerinde uçuşa yasak bölgeler ilan etmiştir. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi gibi uluslararası örgütler tarafından dayatılan uçuşa yasak bölgeler de vardır. Bu bölgeleri uygulamak için hükümetler, belirlenen hava sahası içinde faaliyet gösteren tüm uçakların bölgeye girmeden önce izin almasını şart koşabilir.

Bazı durumlarda uçuşa yasak bölgeler sivilleri potansiyel askeri saldırılardan korumak için kullanılırken, diğer durumlarda hükümetler tarafından sınırları içindeki belirli kaynaklara veya alanlara erişimi engellemek için kullanılır. Arkasındaki niyet ne olursa olsun, uçuşa yasak bölgeler uluslararası hava yolculuğu düzenlemesinin önemli bir parçasıdır ve çeşitli nedenlerle dünya çapında yürürlüğe konulmuştur.

DJI Bölge Kilidi Nasıl Açılır?

Yeni bir DJI drone satın aldığınızda, otomatik olarak coğrafi bölgenize kilitlenir. Buna Bölge Kilidi özelliği denir ve drone’unuzda bulunan hizmetlerin bölgenizdeki yerel düzenlemelerle uyumlu olmasını sağlar. Bazı durumlarda, yurt dışına seyahat etmeyi veya kendi ülkenizde sağlananların dışındaki hizmetlere erişmeyi planlıyorsanız bu özelliğin kilidini açmanız gerekebilir. DJI Zone Lock kilidini nasıl açacağınız aşağıda açıklanmıştır:

  1. Mobil cihazınızda veya tabletinizde DJI Go Uygulamasını açın.
  2. Ana menüden “Hesap “a dokunun.
  3. “Bölge Kilidi Durumu “nu seçin ve ardından “Şimdi Kilidi Aç “ı seçin.
  4. Özelliğin kilidini açmak için gerekli bilgileri girin. Bu bilgiler arasında e-posta adresiniz, telefon numaranız ve/veya ödeme bilgileriniz yer alabilir.
  5. Talebinizi onaylamak için “Gönder “e tıklayın.
  6. DJI Bölge Kilidi artık açılmalıdır ve diğer bölgelerde bulunan hizmetleri kullanabilirsiniz. O bölgedeki yerel düzenlemelere bağlı olarak belirli hizmetlerin kullanılamayabileceğini unutmayın.
YouTube video
YouTube video
YouTube video
YouTube video

Yorum yapın

Betnis Giriş
Betnis Giriş